מה, רק מיסו?

כהמשך טבעי להכנת יוגורט וסלאמי בבית וההתעניינות של הבן בהתססה של מיסו, ניגשנו לבדוק את העניין. הפעם לא נזקקנו לבלוגים תוצרת חוץ, בבלוג המעולה "פתיתים", הכולל בין היתר את מדריך הזהב לקרמול בצל, יש גם מדריך מעולה למיסו (כל מה שתרצו לדעת ועוד הרבה יותר).
הבסיס למיסו הוא קוג'י, אפשר לקנות בארץ מונבג על אורז טרי או מיובש – אבל רגע, למה שנקנה מוכן אם אפשר להכין לבד? פה כבר נזקקנו לבלוג באנגלית המסביר לעומק על קוג'י. באתר הזה אפשר גם לרכוש נבגים של קוג'י, אבל בחרנו דווקא להזמין מאמזון.
כדי שנבגי הקוג'י יצמחו הם זקוקים לטמפרטורה בטווח של 28-36°C ולחות גבוהה של 80-90%. לשם כך הכנו לקוג'י מצע של אורז בהתאם להנחיות והשתמשנו בקופסת ההתססה שלנו הכוללת בקרת טמפרטורה ולחות ומשמשת אותנו עבור התססת נקניקים, הכנת בילטונג ומשימות דומות.
בדיעבד הסתבר שהיה לנו הרבה מזל בניסיון הראשון עם הקוג'י, כי במספר ניסיונות שעשינו לאחר מכן, לא נחלנו הצלחה רבה.

עקבנו בקפידה אחר ההנחיות של פתיתים, בישלנו פולי סויה, שמרנו את נוזלי הבישול, פוררנו את הקוג'י, הוספנו מלח, כדררנו כדורים ודחסנו, ובתאריך 14/6/2024 יצאנו לדרך להתססה הארוכה ביותר שלנו עד כה עם הכמויות הבאות:
342 גרם סויה
292 גרם קוג'י
44 גרם מלח
אחסנו את הצנצנת יקרת הערך בארון חשוך ובערך פעם בחודש בדקנו כדי לראות את שינויי הצבע ובמקרה הצורך גם להוריד עובש ולהמליח מחדש (היה צורך). אחרי שבעה חודשים החלטנו שהגיע הזמן לטעום.

זכינו במיסו לבן טעים ועדין – Shiro Miso

וכשיש מיסו מכינים מרק מיסו מהמתכון באתר פתיתים

תם הניסיון הראשון והמוצלח, עכשיו צריך לחשוב מה יהיה המיסו הבא שנכין

פורסם בקטגוריה מתכונים, פרמנטציה, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *